БългарияЕвалаЗдравеНовиниПУЛС

Дариха 1025 лева на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“

Дарение от 1025,00 лв. в полза на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ на УМБАЛ „Свети Георги“ направиха организаторите на празника „Дрескод: звънче“ или  „Благотворително звънче“, провел се на Сирни Заговезни, 1 март.

Основен организатор на събитието е Смиляна Захариева – жената с най-мощния глас в света, вписана в книгата с рекордите на Гинес и отличена с приз Grandprize Bulgaria GrandMa Talent 2020, а основен инициатор и спонсор на празника е Еконт Пловдив. Благотворител за каузата е Суверенен орден на Свети Йоан, Рицари на Малта OSJ – Велик Приорат България.

В празничния ден по цялото продължение на Главната пловдивчани и гости на града можеха да наблюдават закачливата игра на участващите музикални и кукерски формации. В празника се включиха състави от с. Расник, с. Люлин и гр. Земен, Община Перник; Благоевград, III квартал; с. Отец Паисиево, Община Калояново и гайдарски ансамбъл „Еподай“, който заедно със Смиляна Захариева застанаа начело на шествието.

Организаторите сформираха два пункта, от които публиката да се снабди със звънци с мартенички, да остави своето дарение в полза на благотворителната кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ и да се присъедини към кукерските и музикални състави.

„Датата 1 март, когато  всички българи по традиция се закичват с мартенички  за здраве и късмет,  съвпадна и с друг голям празник – Сирни Заговезни. Позабравен в градски условия, празникът бе удостоен с внимание, интерес и внушително многохилядно присъствие“, разказа самата Смиляна Захариева.

„Празника насочихме специално за децата ни, за да знаят, да се радват, да се запознаят на живо с невероятните колоритни архетипни образи и  символи при кукерите. В този ден звънчето имаше благотворителна мисия – да помогне на една детска клиника. Звънчето, бе дар за всеки, дарил сума, и то винаги ще подсеща за този уникален празник с послание за взаимопомощ и здраве“, сподели още певицата, вписана в рекордите на Гинес.

С дарението от празника „Благотворително звънче“, събраната сума в сметката на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ достигна 125 905 лв. Кампанията е организирана от УМБАЛ „Свети Георги“ с цел изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който от старите си и рушащи се сгради да се преместят Клиниката по педиатрия заедно с Детско спешно отделение, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина