Изпод тепетоМненияНовини

10 са финалистите в конкурса „Най-добър млад предприемач“

Наградата ще бъде връчена на церемония утре

Кой ще бъде тазгодишният победител в конкурса на Община Пловдив „Най-добър млад предприемач“, ще разберем по време на официална церемония утре вечер. 10 са финалистите, които се борят за призовите места в десетото, юбилейно издание на състезанието за бизнес проекти.

Дали това ще бъде проект за прибори за еднократна употреба, произведени от картофени обелки; производство на крафт бира; създаване на споделено пространство за учене; интерактивни, ръчно щампирани тениски с мобилно приложение за добавена реалност; производство на мултифункционална възглавница за пътуване, ще стане ясно след връчване на наградите. А това са само една малка част от проектите, които участват тази година.

Другите 5 интересни проекта, стигнали до финала са: студио за поръчков автодизайн, продуциране на телевизионни предавания, изграждане на мобилна автомивка, създаване на худовествено ателие „Арт релакс“, Лу – иновативни часове по физическо възпитание.

Единственият по рода си конкурс в страната се проведе за поредна година сред младежите от Пловдив, на възраст между 18 и 33 години.

В първия етап се набираха предложения, а на втория – участниците трябваше да защитят своите идеи пред специално жури от журналисти, представители на студентските съвети, университетски преподаватели.

Кои ще са победителите, ще стане ясно, когато в зала „Пловдив“ на Гранд хотел Пловдив ще бъдат връчени наградите. Събралият най-много точки ще спечели първото място и 7 000 лева, второ – 4 000 лева и две трети места по 2 000 лева. Ще бъдат раздаден и поощрителни награди, а всеки участник ще получи символичен подарък.

Миналата година победителят бе Кирил Димитров. Той впечатли журито с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи.

„Всяка година община Пловдив подкрепя идеите на предприемчиви млади хора. Радостно е, че благодарение на нашето финансово съдействие голяма част от тях продължават да работят и да развиват своя бизнес“, сподели заместник-кметът Георги Титюков, който е и инициатор на конкурса и неговото провеждане от 2009 година. „И този път има много интересни бизнес проекти, а предизвикателствата пред журито и конкуренцията сред участниците става все по- голяма“, уточни той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина