БългарияНовини

Зимните гуми задължителни от днес

От днес влиза в сила изискването всички автомобили да са със зимни гуми.

Глобите при неспазване на задължението варират от 50 до 200 лева. Сумата зависи от степента на техническата изправност, пише OFFNews.

„От 15 ноември влиза в сила законовата разпоредба за използване на гуми, подходящи за зимни условия или с дълбочина на протектора, не по-малка или равна на 4 мм за всички моторни превозни средства. Акцентът в дейностите на Пътната полиция ще бъде именно проверка на състоянието на зимните гуми“, каза Мария Ботева от Главна дирекция „Национална полиция“ пред БНР.

От „Пътната полиция“ напомнят и на водачите на велосипеди, мотоциклети и мотопеди, че също трябва да се погрижат за превозните си средства и да се движат по начин, който е безопасен за всички. От полицията отчитат ръст на санкционираните водачи с фишове.

За първите 10 дни на месец ноември те са повече от 26 500, което е с 3000 повече в сравнение същия период на миналата година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Заглавието е подвеждащо! „Гуми, подходящи за зимни условия“ и „зимни гуми“ са две съвсем различни понятия в Закона за движение по пътищата!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина