БългарияИзбориНовини

Кирил Петков: Президентът не иска главният секретар на МВР да бъде сменен

Главният секретар на МВР и бивш директор на пловдивската полиция Петър Тодоров е бранен от Румен Радев още по време на кабинета Петков. Това разкрива днес съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков.

„Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е, че той просто не иска неговият главен секретар да бъде сменен, въпреки показните убийства, ужасяващите престъпления на насилие и смразяващи криминални хроники.“. Той излезе с пост в социалната мрежа след думите на държавният глава Румен Радев относно ролята на застреляния Алексей Петров в сглобяването на правителството от Шипка вчера.

„Още в миналото редовно правителство този главен секретар не се справяше, но президентът застана плътно зад него и отказваше да подпише неговата смяна, просто защото му беше верен. Стига толкова. Сигурността на хората е по-важна от нечия лична нужда за контрол“, добавя Кирил Петков.

Припомняме, че скоростния възход на Петър Тодоров до върха в професионалната йерархия на МВР започна именно от Пловдив преди точно две години, когато той бе назначен от Бойко Рашков за ръководител на областната дирекция в града.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина