Ботев ПдГрадътКриминалеНовини

Драконовски мерки за сигурност за мача на Ботев с Крумовград

Пловдивската полиция обяви, че предприема сериозни мерки за сигурност за мача на Ботев и Крумовград на Колежа в неделя от 19ч. От МВР- Пловдив съобщават, че преди, по време и след провеждането на футболната среща служителите на реда ще следят за недопускане на противообществени прояви и нарушения в зоната на спортното съоръжение и на територията на целия град.

Този анонс до голяма степен изненада феновете на Ботев, тъй като мачът срещу Крумовград не е дерби, няма кой знае какъв заряд, липсват данни за гостуване на много привърженици на скромния клуб на стадион „Христо Ботев“.

Единственото обяснение за полицейското съобщение е вътрешното напрежение в жълто-черния клуб и настроенията срещу собственика на отбора- руският бизнесмен Антон Зингаревич. Днес той трябва да се срещне с фенове, общественици и ветерани на клуба. Това ще се случи в 19:00 часа. На срещата Зингаревич ще се опита да успокои напрежението. Дали това ще се случи, предстои да разберем. Очевидно обаче полицията предприема превантивни мерки за сигурност на Колежа през целия ден утре.

От там съобщават, че на влизане към трибуните всички ще бъдат проверявани щателно от униформените за носене на забранени вещи и предмети и наложени забрани за посещения на спортни мероприятия. Няма да бъдат допускани посетители в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични вещества, както и малолетни и непълнолетни без пълнолетен придружител или предварително попълнена декларация. Въвежда се и временно ограничение на движението по ул. „Варшава“, която ще остане затворена за МПС в интервала от 17 ч. до 22 ч. От МВР- Пловдив допълват, че на стадиона поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и техническо средство за заснемане от въздуха, като при извършване на нарушение на закона, установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина