Ботев ПдНовиниСпорт

Ботев Пд завърши със загуба сезона

Мартин Иванов, стажант-репортер

Снимка: botevplovdiv.bg

В последния кръг на Първа лига Ботев загуби с 0:1 от ЦСКА в София. Жълто-черните се отбраняваха до последно, но 6 минути им попречиха да вземат точка на стадион ,,Българска армия”. Въпреки победата титлата остана ,,мираж” за червените.

Първото полувреме ,,армейци” владееха повече топката и създадоха повече опасности. Първата по-сериозна ситуация обаче бе пред вратата на червения тим. В 4-ата минута Кристиан Добрев преодоля четирима бранители на ЦСКА и стреля, но Черниаускас спаси тима си,избивайки топката. 15 минути след това бе отправен още един точен удар от страна на Ботев. Тодор Неделев шутира мощно, но отново литовският страж изби.

ЦСКА направи първата си опасна атака в 25-ата минута. Али Соу комбинира добре с Евандро, който центрира към Тиаго, но бразилецът не намери по най-добрия начин топката и пропусна. В 33-ата минута Али Соу шутира от малък ъгъл. Стражът на пловдивчани Кайзер се справи със ситуацията.

Второто полувреме  започна с две промени. За ,,армейци” Жоржиньо замени Евандро, а за ,,канарчетата” в игра се появи Феребори Доре, заменил Тодор Неделев. Първата опасност отново бе пред вратата на ЦСКА.В 56-ата минута  Доре засече топка с глава след центриране от корнер, но топката се отби във външната част на мрежата.

След пропуска на нападателя на Ботев, играчите на Добромир Митов се посъвзеха и започнаха да създават все по-опасни атаки. Първата бе в 75-ата минута. Рубен Пинто стреля от близко и разтресе горната греда. След това изстрел на Томаш бе отразен по уникален начин от Кайзер. Една минута по-късно страничният стълб спаси пловдивчани от гол във вратата им. В 85-ата минута Кайзер блесна с още едно страхотно спасяване. Полякът отрази опит на Пинто. В 90-ата минута чудесата на Даниел Кайзер свършиха. Влезналият като резерва, Жоржиньо  засече центриране от корнер и зарадва феновете,като отбеляза за крайното ЦСКА 1:0 Ботев Пд.

Ботев завършва сезона в Първа лига на 6-то място.Титлата отново отива в Разград, а ЦСКА за трети пореден сезон завършва на 2-ро място.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина