БизнесНовини

Sensata Technologies получи награда в категория „Иновации“

Отличието бе присъдено от списание „Икономика“ и КРИБ

Sensata Technologies бе отличена в категория „Иновации“ в тазгодишното издание на Бизнес Оскарите, организирани от списание „Икономика“ и най-голямата работодателска организация – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Наградата насърчава постиженията на компанията в стратегически бизнес направления като електрификация, декарбонизация, безопасност и ефективност.

Трансформацията и промяната са начините, по които Sensata Technologies повече от 20 години развива дейността си като водеща компания в областта на индустриалните технологии. Нейните екипи в България разработват проекти от първата идея до създаването на крайния продукт, като инженерната и производствената им експертиза насочва усилия както към традиционни продукти с вътрешно горене, така и към продукти за нови електрически и хибридни модели автомобили. Фокусът на компанията е да работи с клиентите си за разработване на широка гама от решения за лесна интеграция – сензорни компоненти, подсистеми и цялостни решения, персонализирани хардуерни и софтуерни продукти, изкуствен интелект, както и облачни платформи.

Electric car with advanced technology offers a green future, using renewable energy for eco-friendly transportation, recharge at charging stations, and promoting clean driving alternatives.

 „Радваме се да получим висока оценка в тази така ключова за развитието на технологичната индустрия категория! Вярваме, че тя е заслужена, тъй като постигнахме много през последните години и доказахме, че в България е възможно да се справяме с някои от най-сложните предизвикателства в автомобилната и самолетната индустрия, медицината и в редица други сектори. Близо 4000 души от екипите ни в София, Пловдив, Ботевград, Бургас и Варна проектират и изпитват продукти, разработват технологии и машини и произвеждат хардуерни и софтуерни решения за по-чист, ефективен, дигитален и свързан свят. Нашата цел е да продължаваме да работим за по-добро и устойчиво бъдеще“, каза Здравко Цацов, мениджър на бизнес центъра на Sensata Technologies в София, който прие наградата от името на компанията.

Тази година церемонията по обявяването на победителите в конкурса за Бизнес Оскарите се проведе за 33-ти пореден път. Номинацията на Sensata бе направена от Аутомотив Клъстър България, а победителите бяха определени от членовете на Управителния съвет на КРИБ. Конкурсът традиционно отличава представители на бизнеса, мениджъри, икономисти и финансисти, допринесли за високите успехи и развитието на българската икономика.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина