Заради блокадата на белащенци камиони минават през Марково

Актуално Гласове Криминале Новини Разследване

Десислава Терзиева: Два камиона на „Европейски пътища“ са преминали през Марково, което е абсолютно незаконно!

Тази сутрин в 8 часа от Инициативния комитет „Стоп на кариерите в Белащица“ отново блокираха пътя ресторант „Черен Петър“ в знак на протест срещу продължаващото извозване на баластра. по предварителна информация живата блокада ще остане до 20 часа.

Стана ясно, че от фирмата-концесионер са намерили алтернативен маршрут. Това обяви кметът на село Марково в социалната мрежа на официалната страница на кметството:

Два камиона на „Европейски пътища“ са преминали през Марково от кариерите в Белащица. Решили са да го ползват като алтернативен маршрут, което е абсолютно незаконно!“ – подчерта Десислава Терзиева.

Тя апелира към марковци, ако забележат камиони на дружеството, да ги снимат и да се свържа с кметството, за да бъдат спрени.

Във вторник от ИК обявиха, че в продължение на седем дни жителите на Белащица ще затварят обходния над селото. Местните настояват да се сложи край на всякаква дейност в района на находищата. Припомняме още, че вчера за пореден път близо 30 души се събраха на мястото и спряха пет камиона на „Европейски пътища“, поели към каменоломната. В същото време представител на фирмата заяви, че протестът възпрепятства работата им, тъй като се очакват доставки на материал по участъци от републиканската пътна мрежа, като например пътя Асеновград-Първомай.

От Инициативния комитет „Стоп на кариерите в Белащица“ свикват общо събрание на околните села на 20 май от 18,30 часа в читалището на селото. На него ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с подадените от концесионерите заявление за удължаване на срока на концесиите с 15 и 25 години, както и с намеренията им да извозят придобитата инертна маса, след края на договорните отношения с държавата.

Снимки: Павел Гемишев

Споделете ни във:

1 thought on “Заради блокадата на белащенци камиони минават през Марково

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.