Взаимодействие между кино и театър в спектакъла „Закуска в Тифани”

Актуално Култура Новини

Най-лекият и ефирен спектакъл досега. Но и най- сложният технически процес. Така режисьорът Диана Добрева определи новото ти представление „Закуска в Тифани”. Премиерата в Драматичен театър- Пловдив е насрочена за 19 октомври и се очаква с огромен интерес от публиката, която екипът, реализирал „Дебелянов и ангелите” и „Одисей”, обещава да изненада.

„Нашите намерения бяха да направим едно просто представление, а се случи както обикновено”, каза драматургът Александър Секулов, по чиято идея емблематичният роман на Труман Капоти ще бъде качен на театрална сцена. Той подчерта, че за първи път с толкова хладнокръвни очи е успял да се наслаждава на работата на екипа, а видяното е било изключителен урок за него.

„В свободата и красотата има прелъстителна сила. Те дават на човека кураж, но и понякога го правят тъжен. Кратките срещи с красотата и свободата са доминантата в спектакъла, който направихме”, допълни Александър Секулов.

„Никой не ни е виновен да не бъдем свободни. Никой не може да ни попречи да бъдем свободни. Това е въпрос на дух”, допълни го директорът на театъра Кръстю Кръстев.

„Най-важното е, че работихме абсолютно пълноценно, докато наши колеги по цял свят са спрели. Намерихме правилния път към света на Труман и Холи Голайтли, въпреки че изглеждаше невъзможно. Беше голяма провокация, но имаме и Ню Йорк, и епохата, и настроението”, обясни сценографът Мира Каланова.

„Оказа се най-сложното технически представление за мен досега. Сценографията се оказа по-сложна от тази на ”Одисей”. Декорът и цялото сценично пространство са най-динамичните, които сме създавали до този момент. Има взаимодействие на кино и театър и това е едно от най-големите постижения на този спектакъл”, доволна от резултата е режисьорът Диана Добрева. „Това е един от най-радостните процеси, които съм имала. Беше като фойерверк. Спектакълът е лек и ефирен, такъв досега не съм имала. Идва точно на времето и на мястото си”, допълни тя.

Подробности четете в КАПАНА

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.