Въвеждат платено паркиране в каре от улици в Кършияка

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Каре от улици в район „Северен“ започват да функционират като зони за платено паркиране. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов. Указващите знаци вече са поставени на ул. „Средец“ от ул. „Оборище“ до „Карловска“ и „Полк. Сава Муткуров“ от „Победа“ до „Средец“.

„Зоната фигурира и е приета в Генералния план за организация на движението за платено паркиране. Ние изчакахме ремонтът на улиците по Водния проект да приключи и сега „Синята зона“ реално ще започне на функционира“, обясни Тодор Чонов.

До 20 февруари е гратисният период, в който гражданите няма да бъдат санкционирани и ще могат да подават заявление до ОП „Паркиране и репатриране“ за получаване на талон, който дава възможност на живущите в района да паркират в границите на „Синя зона“. Съгласно наредбата цената за издаването му е в размер на 150 лева на година.

Заместник-кметът Чонов припомни, че в края на миналата година Община Пловдив въведе еднопосочно движение на пътните превозни средства по бул. „Марица-север“ в участъка от ул. „Карловска“ до „Златна Панега“, както и по вътрешните улици в карето между ул. „Победа“, „Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и бул. „Марица-север“.

Допълнително на ул. „Иван Вазов“, където до скоро пътното платно беше заградено, срещу един от складовете вече е поставен паркомат за платено паркиране.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Въвеждат платено паркиране в каре от улици в Кършияка

  1. БЛАГОДАРЯ на сайта от който научаваме за поредната гадост сервирана ни от ОБЩИНА-Пловдив. Без известяване,без да вземат мнението на хората,които живеят и работят на въпросните улици,безпощадно и безскрупулно ни превръщат в някакви безмълвни,безропотни донори на общинската хазна и ни наказват,защото нашите деди и бащи са купували имоти и са строили къщи по тези улици.Откъде накъде някакви хора ще решават съдбите ни-след Водния пъкъл-синя зона,след нея какво,може би данък достойнство-нещо дефицитно в днешно време или пък друго?! Не знам докъде ще стигне управленският тьопегезлък и докога ще бъде търпян.Накрая едно предложение-вместо да се напъват да мислят/Генерален план за платено паркиране?!?/ -сложете табелките на входовете на града.Все пак Пловдив е най-синият град в България.А и всички ще посинеем поравно,а не като сега-едни да са по-сини от другите граждани.Така де-трябва справедливост и Промяна за всички,не само за нас!!!

  2. Нещо просто ей така направихте ли за хората в тоя град освен да им налагате допълнителни такси и данъци, квартала е спокоен има място за паркиране за всеки, но естествено трябва да стане платено!

  3. Хората си паркират по тротоарите!
    Скъпите коли паяка ги подминава!
    Само който кара скъпа кола е привилегирован – Няма паяк, няма скоба, няма глоба!
    Да плаща само простолюдието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.