Актуално

Вече строят специализираната лаборатория за COVID-19

Доц. Момчил Мавров: Каквото зависи от нас, ще бъде направено, за да заработи лабораторията още на 7-8 април

Още 60 легла ще бъдат добави към легловия фонд на Инфекциозна болница, като те ще бъдат оборудвани в сега съществуващия Първи блок „Вирусни хепатити“

Започна строителството на специализираната лаборатория за COVID-19. След дарените от Георги Гергов 300 хиляди лева, ръководството на УМБАЛ „Св. Георги” започна незабавно разчистването на терен в рамките на Инфекциозна клиника и изграждането на лабораторията. След редовното онлайн заседание на кризисния щаб, кметът Здравко Димитро, заедно с д-р Калин Калинов и зам.-кметът Тодор Чонов провериха как вървят дейностите на място.

Комплексът ще се простира на площ от 84 кв.м. и ще включва общо четири лаборатории и един лекарски кабинет, без да има смесване на потоци. Строителството ще е изцяло сухо, с метални конструкции и панели, а вътрешността ще има антибактериална основа.

По време на инспекцията кметът благодари на ръководството на УМБАЛ „Св. Георги” за бързата реакция, в лицето на изпълнителния директор проф. Карен Джамбазов и административния директор доц. Момчил Мавров.

 

„Каквото зависи от нас, ще бъде направено, за да заработи лабораторията още на 7-8 април”, каза Момчил Мавров.

След като епидемията от коронавирус премине, лабораторията ще остане за нуждите на пловдивчани.

Още 60 легла ще бъдат добави към легловия фонд на Инфекциозна болница, като те ще бъдат оборудвани в сега съществуващия Първи блок „Вирусни хепатити“, стана ясно по време на срещата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Зики, кво правиш там бе! Я марш в къщи. Като ти гледам неразбиращия поглед със сигурност няма да си от полза. Поне недей да пречиш. Те хората ще се оправят и без теб. Не е време за PR (или за купон беше) каза ген. Мутафчийски. Ама то за теб е едно и също де.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина