АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

В Столипиново вече има кабинет за COVID-19

Доброволци лекари и медицински сестри преглеждат в ДКЦ „Източен“

От днес заработи изнесен филтърен кабинет за консултиране на пациенти с грипоподобни оплаквания в Столипиново, съобщиха след заседанието на Медицинския щаб в Пловдив.

Обособено е помещение със самостоятелен вход и в отделна сграда до тази на  ДКЦ „Изток“, така че потоците от пациенти да не се смесват. Обезпечена е охраната на хората, които ще работят там, съобщи д-р Калин Калинов, шеф на общинската дирекция „Здравеопазване“.

В кабинета ще работят 13 общопрактикуващи лекари от 7 сутринта до 20 часа вечер, на доброволен принцип. Обезпечени са и предпазни средства за тях, увери д-р Калинов.

Той благодари за съдействието на районния кмет на Източен Иван Стоянов, който призовал свободни медицински сестри от училищните кабинети и детски градини, неработещи в момента, да помагат на лекарите в Столипиново.

Осем от тях се отзовали като доброволци.

От думите на д-р Калинов стана ясно, че администрацията ще търси възможност да ги възмезди за труда.

Очаква се днес областният управител Дани Каназирева и д-р Калин Калинов, шеф на общинската дирекция „Здравеопазване“ да посетят кабинета в Столипиново.  Има вероятност към тях да се присъедини и министър Танева.

 

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина