Улица „Феликс Каниц“ срещу входа на Централни хали вече е пешеходна

Актуално Живот Изпод тепето Новини
Улица „Феликс Каниц“

Улица „Феликс Каниц“ срещу входа на Централни хали вече е пешеходна. Пресечката претърпя основен ремонт вече е придобила визията на улиците в квартал Капана. Строителните заграждения са премахнати, но с това вече могат да бъдат забелязани и първите паркирани автомобили в зоната, тъй като все още не са поставени знаци за пешеходна зона.

„ Изходихме от това, че тази малка уличка се превръща в паркинг, а може да изглежда далеч по-добре, без автомобили, като улиците в Капана. Там има заведение, което навън обслужваше клиентите си върху подиум, а това по наредба не е позволено. Заради това хората са били глобявани многократно от инспектората. Като направим отсечката пешеходна ще им позволим спокойно да развиват бизнеса си, без да търпят негативи”, каза в началото на реконструкцията Георги Стаменов, като подчерта, че това е поредна стъпка за разширяването на пешеходната зона в центъра.

На ред е 20-метровия тупик до стълбите на централата на ЕВН на „Христо Г.Данов”.

 

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “Улица „Феликс Каниц“ срещу входа на Централни хали вече е пешеходна

  1. Дано да направят и паркинга до централните хали по този начин – единственото място останало абсурдно – за паркиране , мръсно и неугледно и опасно с непрекъснато движещи се коли между хората – поне ще се свърже с пешеходна зона главната улица и Капана

  2. На улицата очевидно й липсват дървета, стилно осветление, като това в Капана и плочките да са като тези на Главната, а не обикновените сиви квартални, които са сложили сега.
    Като се прави да се прави както трябва!

  3. Прекрасно се е получило и прекрасна инициатиа за разширяване на пешеходните зони каза:

    Единствената забележка, която имам, е защо са оставили тротоарите с плочки, а не са им сложили павета? Иначе другото положително на снимката е зелената сграда, която наскоро беше възстановена и пешеходната улица кореспондира идеално с нея. Би било добре, ако скоро всички красиви стари сгради и културно-исторически паметници на Пловдив придобият такъв вид, а именно на добре поддържани архитектурни бижута.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.