АктуалноГрадътЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Учител от Гимназията по електротехника е диагностициран с коронавирус

Учител с коронавирус от ПГЕЕ Пловдив вчера. Той е един от новите 22 случаи на COVID-19 в областта, 16 от които са в Пловдив. Той е в добро общо състояние на домашно лечение за срок от 14 дни. Последно е посетил работното си място на 25 септември. Преподава в паралелките от 9-ти и две паралелки от 10-ти клас. Не се налага промяна в провеждането на учебния процес, преподавателите в училището постоянно и правилно ползват лични предпазни средства и спазват мерките по отношение на дезинфекция и дистанция. Връчено е Предписание на директора на учебното заведение за спазване на препоръките на МЗ.

„За изтеклото денонощие няма новодиагностицирани медици и деца. На домашно лечение са 275 души. Под карантина са 341 лица. Към момента са хоспитализирани 52 болни, от които 4-ма на интензивно лечение. Свободните легла в отделенията за COVID-19 са 140, а за интензивно лечение 31“, уточни губернаторът и председател на Областния щаб Дани Каназирева.

От новите случаи има 6 хоспитализирани, един от тях е в по-тежко състояние – мъж на 65г. от Пловдив, останалите са в задоволително състояние. Положителни проби има общините Родопи, Стамболийски, Куклен, Съединение, Асеновград и Първомай. Най-младият пациент е на 21 години – мъж от Пловдив. Най-възрастният пациент е мъж на 78 години от Пловдив, който е хоспитализиран и е в задоволително състояние.

По данни на РЗИ починалите от област Пловдив са 66 души, от тях двама за последните 24 часа- жена на 68г. от Кричим с диабет и сърдечно заболяване, и жена на 84г. с придружаващо кардиологично заболяване.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина