АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Учениците от V–ти до XII-ти клас в Пловдив и областта още 2 седмици ще учат дистанционно

Реши преди минути Областният кризисен щаб (ВИДЕО)

Учениците от Vти до XII-ти клас в Пловдив и областта ще учат в онлайн среда още две седмици. Това реши преди минути Областният кризисен щаб.

Решението е изключително трудно, подчерта областният управител Дани Каназирева. Имаше известен спор в щаба, призна тя и добави, че аргументите на всеки са основателни. Каназирева припомни, че учениците вече три седмици са задържани вкъщи, а ситуацията в болниците е изключително напрегната и попита какво ще стане след това.

Припомняме, че от днес тази група ученици се завърна в класните стаи по графици, изработени от училищата. Предложението за това дойде от началника на Регионалното управление по образование Иванка Киркова.

Самата Киркова каза, че е гласувала „въздържал се“ за удължаването на дистанционното обучение. Тя подчерта, че не е лекар и приема мотивите, че на първо място трябва да се поставя здравето, но заяви, че се притеснява на кое място е образованието.

Надявам се, че това решение е правилно и то ще доведе до намаляване на случаите,“ коментира шефката на РУО.

По думите на д-р Сийка Димчева от РЗИ, през последните 4 дни нивата на заболеваемостта са достигнали и поддържат тези от скока преди 2 седмици, или 670- 675 заболели на 100 хил. души население.

Решението важи от утре.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Аз имам ученик в 5 клас на 11години,Здравка казва да стои вкъщи, а законът казва, че не може да стои сам. Аз обаче казвам, че трябва и да яде, та кой ще гледа децата до 12, демек всички 5-ти класове, за да може родителите да работят? Или Здравка видя, че и без да учиш може да се издигнеш и реши да спре всички!

  2. Началника на Регионалното управление по образование следва партийните повели, а не реалните мерки срещу пандемията! При сегашното ниво на заболеваемост в града, пускането на учениците в градския транспорт и училищата щеше да доведе до състояние, близко до това в Чехия – пълна загуба на контрол над пандемията. Да не забравяме, че вече и грипът върлува заедно с корона-вируса!

  3. Управляващите явно не помнят приказката за лъжливото овчарче. Вече не може да се вярва на нито една тяхна дума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина