Актуално

Учебникът по музика оживява в „Дни на музиката в Балабановата къща”

Популярната българска група Мери Бойс Бенд излиза на сцената на Римския стадион заедно с оркестъра на НУМТИ „Добрин Петков”

Откритата сцена на Римския стадион ще посрещне за шести пореден път уникалния Голям детски концерт на 3 юни от 18.30 ч., тази пролет  под надслов Учебникът по музика оживява! Част от програмата на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”, този концерт се превърна в дългоочаквана традиция в Града под тепетата! Той ежегодно сбъдва една от прекрасните идеи на Фестивала – да представя талантливи млади солисти, оркестри и хорове, отдали талант и сърце на музикалното изкуство. Винаги изненадващ и оригинален,  след миналогодишния атрактивен експеримент „Младежкият барок среща младежкия рок”, този път Големият детски концерт ще предложи симбиоза между класиката и интелигентния поп-рок с привличането на популярната група Мери Бойс Бенд, чието общуване с тийнеджърите вече е факт и с присъствието  на  авторски песни на бандата в учебниците по музика за средните училища – „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“.

Заедно с прекрасните оркестър и хор на НУМТИ „Добрин Петков с диригенти доц. д-р Пламен Първанов и Николета Енева, в концерта участват и обичаният пловдивски хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева и ансамбъл тромпети с ръководител Пенчо Пенчев. Входът е свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина