АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Трима служители на фирма за обработка на документи за чужбина са сред новите болни в Пловдив

Повечето от случаите не са свързани, проучват контактни лица и РЗИ дава необходимите предписания, обяви областният управител

Сред новите случай най-младият пациент е на 19 години, който е хоспитализиран, а най-възрастният е мъж на 82 години – на домашно лечение

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област е 498. Хоспитализираните лица за двата дни – понеделник и днес, са 6, като общият брой на лекуваните в болниците е 59.

В отделенията има и хоспитализирани пациенти, които чакат резултат и потвърждаване за COVID-19. Оздравелите пациенти са 122, като за последните 48 часа са 14. На домашно лечение са 304. Това съобщи по данни на РЗИ областният управители и председател на Областния координационен щаб Дани Каназирева.

Сред новите случай най-младият пациент е на младеж на 19 години, който е хоспитализиран, а най-възрастният е мъж на 82 години – на домашно лечение. Има и трима служители на фирма за обработване на документи за чужбина, като там се извършва проучване и са дадени указания за противоепидемични мерки от РЗИ.

Имаме и нов случаи на мъж, който е посетил мача ЦСКА –Локомотив в столицата, той е на домашна изолация.

„Към момента нямаме други нови огнища. Повечето от случаите не са свързани, но се проучват контактни лица и РЗИ дава необходимите предписания. В последните дни се увеличава броят на хората, които по желание си правят тест за коронавирус. Ситуацията се следи и анализира ежедневно. В понеделник предстои заседание на Медицински щаб,“ коментира областният управител.

Към днешна дата най-много заболели има в Пловдив – 311. В останалите общини: Карлово – 19, Кричим – 22, Хисаря – 4, Родопи – 57, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица – 10, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 6, Първомай – 1. Нова община е Съединение с 1 регистриран случай.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина