АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Трима починали от коронавирус в Пловдив и областта за последните 48 часа

От новорегистрираните 32-ма най-младият е момиче на 15 г. от гр. Пловдив, което е на домашно лечение

Най-възрастният е мъж на 94 г. също от гр. Пловдив, който е хоспитализиран

35 са излекуваните от COVID-19 срещу 32 заболели последните два дни. Така общо случаите за Пловдив област са 1265, а оздравелите са 715.

По данни на РЗИ приетите на лечение в отделенията за коронавирус през изтеклите 48 часа са 10, трима, от които са в по-тежко състояние.

Общият брой на хоспитализираните е 118, от тях с потвърдена диагноза са 103, като четирима са в интензивни отделения.

По информация на болниците свободните легла към днешна дата са 100, а за интензивно лечение са 31. На домашно лечение са 403 души, а под карантина – 470.

Към днешна дата е регистрирана нова община от област Пловдив с два случая на коронавирус – Община Лъки.

Единият от пациентите – мъж на 70 г., е сред тримата починали, регистрирани в последните две денонощия. Той е бил хоспитализиран в много тежко състояние и е имал придружаващи хронично сърдечно и хронично неврологично заболяване и диабет.

Другите двама, които не са преборили заболяването са жена на 65г. от гр. Пловдив с диабет и сърдечно заболяване и мъж на 72 г. от гр. Пловдив – с диабет, хронично сърдечно и хронично неврологично заболяване.

Общо починалите от коронавирус в област Пловдив са 34.

Новорегистрираните случаи се проучват от РЗИ и се вземат съответните противоепидемични мерки. Сред тях най-младият е момиче на 15 г. от гр. Пловдив, което е на домашно лечение, а най-възрастният е мъж на 94 г. също от гр. Пловдив, който е хоспитализиран и е в задоволително състояние. Няма регистрирани нови огнища. Отново най-много са заразените в гр. Пловдив – 25, Асеновград – 3, Лъки – 2 и Родопи и Първомай по 1. Статистика по общини: Пловдив – 873, Карлово – 52, Кричим – 23, Хисаря – 11, Родопи – 82, Стамболийски – 21, Калояново – 8, Перущица – 23, Раковски – 12, Марица – 38, Асеновград – 65, Брезово – 2, Куклен – 11, Садово – 14, Първомай – 6, Съединение – 13, Сопот – 9, Лъки – 2.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина