Три лота от Водния цикъл са на финала

Актуално Градът Новини

Продължава изпълнението на инвестиционната програма на Община Пловдив и на Капиталовата програма

Бюджетът ѝ за настоящата година е 40 млн. лв., от които до края на годината ще бъдат усвоени около 28 млн. лв.

На финала са започнатите през миналата и тази година три лота по Водния цикъл, съобщи заместник-кметът по строителство на Община Пловдив инж. Пламен Райчев по време на старта на реконструкцията на бул. „Дунав“ и „Брезовско шосе“.

Започна работата по Северния колектор на Пловдив

Два от споменатите лотове обхващат междублоковите пространства в няколко квартала в район „Северен”, както и ремонтът и модернизацията на Пречиствателната станция.

Вече са завършени на 100% строително-монтажните работи в квартал 1 и 1.2 в района на Захарна фабрика и карето около хотел „Санкт Петербург“. По думите му в кв. „Захарна фабрика“ и в карето на ул. „Победа“ и булевардите „България“, „Дунав“ и „Марица“ работата е приключила. Там са рехабилитирани над 40 улици в едно с водопровода и канализационния колектор, припомни той. В зоната на емблематичната „Карловска“ също строителството е приключило напълно.

Предстои до януари догодина да завършим карето около Новотела и Панаира, където към момента е около 80% от работата е свършена, съобщи инж. Райчев.

Той обяви, че продължават дейностите по проекта за изграждане на нова пречиствателна станция, като изпълненото до момента е на 35%, а там работят над 150 души и 5 кулокрана.

“Дори имаме амбицията да изпреварим крайния срок”, подчерта ресорният зам.-кмет.

Припомняме, че стойността на обекта е 18.5 млн. лева, като 1.800 млн. е съфинансиране от общинската хазна.

„Продължава изпълнението на инвестиционната програма на Община Пловдив и на Капиталовата програма за тази година. Бюджетът ѝ за настоящата година е 40 млн. лв., от които до края на годината ще бъдат усвоени около 28 млн. лв., тъй като има забавяне по обществените поръчки заради подадени жалби“, обясни Райчев. Обектите ще преминат като преходни остатъци в новата Капиталова програма.

Приключват ремонтните работи по бул. „Копривщица“, като до края на седмицата ще бъде положен последният износващ слой асфалт.

В момента усилено се работи и в районите „Тракия“, „Източен“ и „Северен“, където някои от обектите са почти завършени – изкърпване дупки и неравности по Околовръстното шосе, по бул. „Санкт Петербург“, ул. „Карловска“, ул. „Дилянка“. За другите три района се чака решение на КЗК относно подадена жалба по обществената поръчка. „Готови сме в момента, в който мине делото, ако е в наша полза, да стартираме. Улиците, които ще рехабилитираме, са коментирани с районните кметове и ще бъдат включени тези, които имат най-голяма нужда“, уточни заместник-кметът и допълни, че целта е това да са по-големите и натоварени артерии.

Пламен Райчев съобщи също, че общината е изпратила писмо до фирмата изпълнител на строителството на басейн „Младост“, за да отговори дали ще може да изгради съоръжението със средствата,  заложени в офертата на обществената поръчка при растящите цени на строителните материали. „Търсим варианти чрез директно финансиране на Министерството на младежта и спорта“, уточни Райчев.

По отношение на „Кукленско шосе“ освен преасфалтиране, ще се подмени водопроводът и канализацията, където е необходимо, като е обсъдено вече с ВиК, за да осигури тръбите.

Подготвят се няколко обществени поръчки – за подлеза под Водната палата и ул. „Хаджи Димитър“, почти на финал е процедурата по отчуждаване на имоти по ул. „Царевец“.

Споделете ни във:

1 thought on “Три лота от Водния цикъл са на финала

  1. Да попитам… Какво става с Околовръстното на Тракия?!? Започнахте уж, асвалтирахте 200 метра и толко… А дупките в много участъци стават все повече!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.