Стефан Стоянов: Пловдивските училища са лидери в модернизацията на българското образование

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Видяхме, че телефоните на родителите не са само за игра, а компютърът може да се използва и за учене, заяви зам.-кметът на откриването на учебната година

„Пловдивските училища са лидери в модернизацията на българското образование и това се открои по време на дистанционното обучение“. Това заяви зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов, който днес бе гост на тържествата в СУ „Черноризец Храбър“ и СУ „Св. Седмочисленици“ заедно с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Според него дистанционното обучение помогна на всички в образованието да преосмислят начина на преподаване и използването на технологиите, които помагат в обучението и дават шанс на децата ни да са успешни в бъдеще. „Видяхме, че телефоните на родителите не са само за игра, а компютърът може да се използва и за учене“, коментира още зам.-кметът. По думите му по време на месеците на дистанционно обучение пловдивските общински училища са реализирали сериозен напредък в използването на технологиите и тяхното успешно включване в обучението.

„Използвам възможността, за да поздравя всички колеги, които не се страхуват да правят нови неща и да бъдат едни от лидерите в българското образование“, заяви още Стефан Стоянов.

Той заяви също, че двете училища в „Тракия“ са направили много през последните години, за да се утвърдят като предпочитани учебни заведения като са открили паралелки със засилено изучаване на технологии, на английски език, а сега от първи клас въвеждат Монтесори педагогика.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Стефан Стоянов: Пловдивските училища са лидери в модернизацията на българското образование

 1. Горкото несменяемото чичовото тъпоъгълниче си въобразява, че разбира от ОБРАЗОВАНИЕ по-добре от Кириак Стефчов.
  Чул-недочул за средновековната “система” МЕНТЕsorry дето белите родители веднага минават …на другия тротоар.
  (Мръсни думи!)
  Никаква файда от бюрократа (всяко училище си било имало разработен “план” против пандемията, него да не го безпокоимЕ – абе Сульо, Ню Йоркските учители отказаха днес да влязат с цял клас дечица -макар и всеки задължително с покрит НОС- докато не им осигури Управата ВЕНТИЛАЦИЯ на класната стая по пандемичните препоръки! Мил им е животът, прекалено много жертви дадоха)
  Тоя същият беше Вожд на пловдивската “култура” известно време, докато се оказа, че даже плямпалото Панов е по-добър.
  А заплатата си върви, еха!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.