АктуалноГрадътНовини

Срина се изкоп на новострояща се сграда в Пловдив

Компрометираният участък се намира на ул. „Петко Д. Петков“ в непосредствена близост до кръстовището с „Капитан Райчо“

При изкопни дейности на строеж на 12-етажен блок в центъра на града се срути много голямо количество земна маса, която се намира под платното на улица „Петко Д. Петков“.

Инвеститор на строителната площадка е „Си Ес Пропърти Билд“ ЕООД. Дупката се намира до калкана на нова 10-етажна кооперация. Срутището е в непосредствена близост до кръстовището с „Капитан Райчо“. Обозначителен знак към движението отвън е единствено поставен оранжев конус на самото пътно платно.

На място има работници и тежка техника, които се опитват да укрепят падащата земна маса. Виждат се висящи тръби и комуникации от подземната инфрастрктура.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. А дали някой ще види изкопа? Защото на предната сграда бързаха да засипят основите за да не се виждат обекти от археологически интереси.

  2. В статията няма нито дума за античните зидове и находки които бяха открити там, а след това ЗАТРИТИ И УНИЩОЖЕНИ от безпаметните „ИНВЕСТИТОРИ“ унищожители на история. Пожелавам им крехко здраве и куп други проблеми с този имот.

  3. Хм, това да НЕ е в резултат от вчерашното земетресение??? С това безогледно и хищническо ПРЕзастрояване в Пловдив, да НЕ последваме съдбата на милионите турци останали без покрив над главите си? Заради алчността на местните политици, местната администрация и вечно гладните строителни предприемачи??? И понеже преди ден два излезе отново материал за „лошото състояние“ на грозните панелки, питам се: какво мнение ще изкаже СЪЩИЯТ автор АКО панелките останат непокътнати, а се сринат „рожбите“ на новото строителство!?!?!? В Турция се срути НОВОТО строителство!!! Новото!!! Старите сгради не са помръднали. Така казаха самите местни хора в репортажи на бг журналисти!!! Включително и една българска туркиня на чист български каза същото!!! Е?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина