АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораИзбориНовини

Сравнете: Опашките за книги и за избори в Пловдив

Интересът към вота 2 в 1 в Пловдив е силно колеблив, но по обяд се забелязва активност, особено в изборните секции в район Централен. Пред тези в Професионалната гимназия по битова техника край Понеделник пазара, където гласуват жители на супер центъра и на Аджисан махала по обяд се извиха крехки опашки.

Там изборният ден протича нормално и без проблеми, с изключение на по-малкия интерес спрямо миналите извънредни парламентарни избори. Почти всеки, с малки изключения, избира да гласува и за Народно събрание, и за Европейски парламент.

В същото време, отново колебливо, стартира Алеята на книгата. Колебливо заради силната горещина. Именно жегата е причината много от шатрите още да не бъдат отворени от издателствата, които трябва да изложат пред пловдивчани книгите си. Въпреки това, и на малкото шатри, се забелязват малки опашки от хора с широкополи шапки. Интересът към книгите е почти същия като интереса пред урните и машините.

Дали в следващите часове ще се завиши пред избирателните секции, и пред шатрите, зависи от пловдивчани.

Заради жегата и по Главната не се забелязва особено оживление.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина