Актуалновашите снимкиГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Снимка на деня: преди сезона на баловете

Те са млади, красиви, влюбени и им предстои, когато навършат 18, да се врекат във вечна вярност „официално“. Двойка 17-годишни роми зарадва минувачите в центъра на Пловдив, докато позираха за фотосесия с празничните си тоалети на различни локации.

Девойката изцяло спази традицията за огромни, пухкави и шарени рокли. Първата снимка с розовата бална рокля е уловена на стълбите на Катедралния храм в Стария град, а втората в нежно сините тоалети е в Цар-Симеоновата градина.

Влюбените бяха обгрижвани от голям антураж и трима оператори.

Ритуалите по време на годежа при ромите са богати на символика и традиции, но почти се припокриват със сватбените. Много често годежите са по няколко дни и се спазва традицията за трите рокли, като едната задължително е червена.

Според традицията младоженецът трябва да е в бяло, но в модерните пловдивски общности това правило вече не се спазва. В случая тоалетите на младежа съответстваха изцяло на тези на избраницата му.

Снимка: Stanimir Petkov Photosmile

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина