АктуалноБългарияГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Слави Георгиев: Няма нито един подготвен проект за изпълнение, с който Пловдив да кандидатства пред държавата!

Обсъждаха се единствено проекти от преди 1989 година
Независимият общински съветник е категоричен, че кметът Здравко Димитров, НЕ Е повдигал темата за пловдивските стадиони пред депутатите
Своята гледна точка за депутатската среща при кмета днес изрази в личен пост независимият общинският съветник Слави Георгиев.
“Днес се проведе шумно рекламирана среща, по инициатива на кмета Здравко Димитров, с народните представители от всички партии, излъчени от Пловдив град и Пловдив област, както и общинските съветници. По стара традиция, срещата се проведе без предварително оповестен дневен ред. Никой от присъстващите не бе запознат, кои и какви обекти биха се разглеждали и за които да се търси финансиране.
В началото на срещата, бе раздадена папчица с обекти, започнати като идея, преди 1989 г., като Околовръстното шосе, каскада Въча, басейн Младост, замърсяването на въздуха на Пловдив, присъединяване на общините Родопи и Марица, коритото на река Марица, ново депо за твърди битови отпадъци (общо 1 милиард лева за изброените обекти). В течение на срещата се констатира, че кметът Здравко Димитров, няма нито един подготвен проект за изпълнение, с който Пловдив да кандидатства пред държавата!
Нещо повече, на народните представители, не бе предоставена информация, на какво ниво на изпълнение са проектите за Околовръстното или каскада Въча. Нито на какъв етап са, нито в коя институция се намира настоящата документация. По време на срещата, кмета Здравко Димитров, НЕ Е повдигал темата за пловдивските стадиони и тази тема не е обсъждана, както не присъства и в папчицата. На потърсеното от мен обяснение, защо Пловдив няма изготвен и внесен за разглеждане ПИРО (Интегриран план за развитие), както и защо нямаме нито един изготвен проект, който да предоставим на пловдивските народни представители, кмета Здравко Димитров и всичките му 8 зам.-кмета, не дадоха никакъв смислен отговор.
Не е нужно да си експерт за да се разбере, че по този начин община Пловдив, няма да получи финансиране от държавния бюджет. Жалко за Пловдив, жалко за развитието му.
Снимки пред медиите, пари не носят.”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина