АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Скок в заболеваемостта: 82-ма новозаразение за 24 часа в Пловдив

Сред  новорегистрираните има една медицинска сестра. Установено е и  едно заболяло дете от 4 група в ДЯ „Послушко“ в Пловдив, карантина е наложена на контактните 11 деца и 3-ма души персонал

За денонощието 51 са оздравели

По данни на РЗИ за денонощието са починали трима души

82 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. Регистрираните с ковид в Националната информационна система са общо 20389.

За денонощието 51 са оздравели, от които 2 лекари и 3 санитари, а излекуваните до момента са общо 16753.

„Към момента  в болниците се лекуват 283 пациенти, а през изминалото денонощие са хоспитализирани  от Спешна помощ 3-ма души в областта и 4 – в Пловдив.  В болниците в Пловдив и областта има 588 свободни легла, от които 58 интензивни.“  Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Към днешна дата под карантина са 1611 жители на областта , а на домашно лечение  –  2426

Сред  новорегистрираните има една медицинска сестра. Установено е и  едно заболяло дете от 4 група в ДЯ „Послушко“ в Пловдив, карантина е наложена на контактните 11 деца и 3-ма души персонал.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

По данни на РЗИ за денонощието са починали трима души –две  жени на 79 и 82 години, и мъж на 61 години – всички с придружаващи заболявания.

Областният управител допълни, че за изминалите два дни са извършени над 300 проверки, включително и по сигнали на граждани, за спазване на противоепидемичните мерки, определени със заповедите на министъра на здравеопазването. От страна на РЗИ няма констатирани нарушения в търговските центрове,  фитнесите, магазините за хранителни стоки, както и в градския транспорт. Няма установени нарушения и на карантина.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина