АктуалноИзпод тепетоМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Развързаха ръцете на общината да подпише договора за строителството на Колежа с ПИМК

Строителна фирма, оспорила процедурата пред КЗК, оттегли жалбата си

Консорциум ДЗЗД „Колежа“, с основно участие на фирма ПИМК, ще строи стадион „Христо Ботев”, след като една от строителните фирми, участвали в процедурата за избор на изпълнител, изтегли жалбата си до КЗК. Става въпрос ца дружеството „Парсек груп”, което кандидатстваше за поръчката в консорциум. От фирмата изпратиха отворено писмо, в което уверяват, че са решили да оттеглят жалбата си заради по-бързото построяване на стадиона.

„ Решението за оттегляне на жалбата дойде след мой емоционален разговор с фен на ПФК Ботев (Пловдив), който заяви, че стадионът е мечта на всички фенове и жители на град Пловдив. Давам си сметка колко много усилия са положени от страна на кмета Здравко Димитров за финансирането на такъв мащабен проект, който шест години бе отлаган. В тази връзка не желая дострояването да се забави с месеци или години заради частния ни интерес”, се казва в отвореното писмо на управителя на фирмата.

Община Пловдив вече могат да подпишат договора за строителството на съоръжението с ДЗЗД „Колежа“. Консорциума остана единствен играч в обществената поръчка, след като комисията единодушно е отхвърлила 4 от кандидатстващите фирми, тъй като не са отговаряли на техническите изисквания.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина