Актуално

Последната лента на Клод Льолуш довечера на София Филм Фест в Пловдив

Image title
Пред пълната зала в кино “Лъки синема” бе официално открит шестия „София Филм Фест в Пловдив” с прожекция на „Лора от сутрин до вечер” снощи. Режисьорът – Димитър Коцев – Шошо и  водещият Иво Дионисиев оставиха зрителите да си тръгнат с усмивка след дискусията на финала, в която Шошо разказа любопитни и забавни подробности за снимките на филма. Както писахме още вчера, звездата от лентата Миленита не дойде под тепетата заради инцидент, при който счупила ръката си.
От тук нататък предстоят още кинопредизвикателства за пловдивските киномани, които сами определят кой да е най-добрия филм от фестивала чрез гласуване. Един от всички гласували ще получи чрез жребий ДВД-плейър в последния ден на фестивала.
Още възможности за награди предлага София Филм Фест В Пловдив тази година. Най-оригиналните снимки, направени на звездната стена на Jameson в кино “Лъки синема”, ще участват в конкурса за множество награди, сред които и лична среща със Стефан Вълдобрев.Донякъде нежен
Донякъде нежен

Очакваната прожекция на последния филм на Клод Льолуш – „Толкова много любов” е с начален час тази вечер от 18.30. Известният френски режисьор и сценарист, носител на „Оскар” и „Златна палма“ от Кан за шедьовъра „Един мъж и една жена” (1966 г.), създал над 50 филма в кариерата си, Льолуш не се уморява да разказва впечатляващи киноистории – такъв е и най-новият му филм. Илва си спомня бурната си младост и всички мъже, които някога е обичала. На фона на симфонична музика тя мечтателно извиква спомените за петте големи любови, които е преживяла. Всички тези мъже са били напълно различни, но всеки един от тях е повлиял на нея и на живота ù. И в крайна сметка може би не Господ е създал жената – може би всеки мъж, когото тя обича, я пресъздава отново и отново.
Второто предложение на фестивала за петъчната вечер е „Донякъде нежен” от 20.45 часа.
Трудно е да остаряваш достойно – дори ако си престъпник. Улрик е излежал 12-годишна присъда за убийство. Семейството му не иска и да чуе за него. За щастие старата му банда е насреща. Шефът на гангстерите му намира работа като механик и подслон. Това е ново начало за Улрик и изглежда, че всички искат да му помогнат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина