АктуалноГрадътИзпод тепетоКултураМненияНовини

Подготвят за дългоочаквания ремонт Концертна зала

Община Пловдив ще освободи помещенията под Концертна зала, за да улесни старта на ремонта, за който правителството отпусна 9,7 милиона лева, съобщиха от кметството. За да учреди право на безвъзмездно управление на обекта, общината трябва да прекрати договора с досегашния наемател на помещенията, където се намира ресторант „Кухнята на Рая“. Според проекта за ремонт, сцената на залата е придвидено да се движи надолу и нагоре, поясни заместник-министърът на културата арх. Бойко Къдинов. Това няма да бъде възможно, ако не бъде прекратен договора с досегашния наемател на помещенията под залата Веселин Петков.

„Ще се проведат допълнителни разговори с Министерството на културата, за да уточним конкретни срокове кога ще започне ремонта. Водени сме от интереса на жителите на Пловдив да има най-после модерна Концертна зала в града, която да бъде дом на оперно-филхармоничното дружество. Искаме да защитим и интересите на Общината, която получава приходи от тези помещения, както и на наемателя, който винаги е бил изряден. Затова трябва да уточним най-подходящата форма на прекратяване на наемните отношения, както и точен срок за старт на дейностите по ремонт и реконструкция на Концертна зала“, коментира заместник кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Той проведе днес среща с наемателя Веселин Петков, на която присъстваха директорът на дирекция „Общинска собственост“ Николай Аджеларов и юристи от Община Пловдив. На нея стана ясно, че наемателят ще бъде уведомен своевременно кога ще стартира ремонта, като от Общината ще му дадат възможност дотогава да продължава да изпълнява договора си.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

 1. 1.Стартира,
  2.Даже започва
  3.Обмисляне на
  4.Подготовка за
  5.Дългоочакван ремонт на престъпно занемарената, сравнително млада/нова сграда, изкусно архитектирана, с акустика, с удобства, меки седалки, фоайета, тоалетни, с украси и стенописи . . .

  Хвала!

  (Четейки става ясно как загелпени като спагети са разните интереси, лобита, агитки и апетити довели до сегашната безстопанственост и съсипия преди всичко. Но да прокапе покрива е вина на ОпънОПЕРАторката. Държавата сега да поправя грешките от общината няма да е лесно)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина