АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Почина пасторът от Костиево, който бе интубиран близо две седмици

И петимата новозаразени от днес в Пловдивска област са на домашно лечение

От тях в града са двама – мъж на 19 години, посетител в дискотека „Сикретс“ и полицай на 42 години

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 279. От тях в общините: Пловдив – 147, Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица – 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.

„Ситуацията е динамична. Следим внимателно как се развива в областта и сме в непрекъсната връзка с РЗИ и МВР. Следим внимателно и указанията от НОЩ и Здравното министерство. Важното е всички да продължим да спазваме мерките и да бъдем отговорни,“ коментира последните данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Случаите от днес са 5 и всички са на домашно лечение към момента. От тях в Пловдив са 2 – мъж на 19 години, посетител в дискотека „Сикретс“. Вторият е полицай на 42 години, изследват се контактните му лица.

Останалите трима са в областта – 1 от община Асеновград -военен, от община Кричим-жена на 80 години и 1 мъж от община Марица.

За съжаление имаме един починал пациент – мъж на 47 години от Костиево. Това е пасторът, който близо две седмици беше интубиран. От Щаба изказват съболезнования на близките.

Относно въпроси, свързани с установен случаи на надзирател в затвора в Пловдив, от щаба уточниха, че са предприети всички мерки и предписания на здравните власти. Надзирателят е на домашно лечение.

Към днешна дата оздравелите пациенти са 103, а на домашно лечение са 123. Към момента са хоспитализирани 46 лица, един пациент е интубиран.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина