АктуалноБългарияГрадътЕвалаКриминалеНовини

Пловдивски огнеборци спасиха живота на възрастна жена

Тя е била обгазена и дезориентирана при пожар в дома ѝ 

Малко преди 20.00 часа снощи, живущи на улица „Цанко Дюстабанов“, усетили остра миризма на дим, носеща се от приземния етаж в близка сграда и веднага потърсили помощ. Екип огнеборци от Първа служба пристигнали на посочения адрес.

Входната врата на жилището била заключена, а според подателите на сигнала, вътре се намирала възрастна жена. Наложило пожарникарите да разбият врата, за да изведат по най-бързия начин навън 76- годишната обитателка на силно задименото жилище.

Жената се била надишала с токсичен дим, а от силния стрес била объркана и дезориентирана. Мигновено и била оказана животоспасяваща помощ. Огнеборците и подали въздух със специален извод, който се закачва към техните въздушни апарати. След пристигането си, екип на спешна помощ е поел пострадалата. Вероятната причина за пожара е късо съединение в контакт.

От пожарната съветват, при възможност, да оказвате ежедневен контрол и да поддържате контакт с по- възрастните си близки и родители, като им напомняте за сигурността при използването на електроуреди.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина