Актуално

Пловдив се качва на колело

Image title
Голям велофестивал ще се проведе на 26 юни под тепетата. Млади ентусиасти са се захванали със задачата да създадат едно значимо еко и спортно събитие за Пловдив, като амбицията е то да се превърне в ежегодна традиция. Това разказа Милко Милев от Футурама- организацията инициатор на велофеста. 
Милко и неговите съмишленици за кратко са успели да намерят подкрепа в лицето на общината, велоклубовете Крива спица и Цар Симеон, както и най- големия производител на колела в България- Макском.
Велофест Пловдив 2010 е събитие за всички любители и професионалисти под тепетата, свързани с един съвременен феномен с богати традиции – велосипеда.
Историята е прозаична – случайно подхвърлено мнение, че Пловдив не става за каране на колело, ни провокира да докажем, че градът ни всъщност е подходящ за всякакъв род велоактивности, разказва Милев.
Велофест Пловдив си поставя една основна цел – стартирането на екологична, социално значима и дългосрочна за града инициатива, която да обедини институциите, неправителствените организации, представителите на бизнеса и масовата публика – за да се популяризира велодвижението в града във всичките му посоки – като спорт, забавление и начин на придвижване. Под тепето е партньор на събитието.
Очаквайте подробности около програмата и инициативите!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина