АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Пловдив е сред петте областни центъра с най-натоварени здравни системи

Пловдив попада в списъка на топ 5 областни центрове, в които има по-сериозен натиск върху здравната система заради пандемията от коронавирус. Това стана ясно от срещана на премиера Бойко Борисов в Министерски съвет с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, председателя на Националния оперативен щаб и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски, директора на Националния център по заразни и паразитни болести и член на щаба Тодор Кантарджиев, главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и директора на „Пирогов“ Асен Балтов.

Продължава усилването на болниците и обезпечаването на страната с всички необходими медикаменти. Броят на оздравелите от COVID-19 се увеличава, като по-сериозен натиск върху здравната система има в областните центрове София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изтъкна, че за петте по-натоварени областни центъра е създадена организация за повишаване на болничния капацитет, както и за включването по места на специализанти, които също да оказват помощ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина