Площад Централен става ледена пързалка

Актуално Градът Живот Новини

От 1 декември пред Военния клуб ще се карат кънки на площ от 2 хиляди квадратни метра

Площад Централен ще приюти най-голямата ледена пързалка в България, която ще бъде открита на 1 декември. Тя ще се намира пред Военния клуб, а тази година за първи път любителите на пързалянето върху лед ще разполагат с цели 2000 кв. метра площ за каране на кънки.

„Подобна пързалка никой не е виждал да се строи тук“, заяви Николай Денев, от фирма Аст сервиз, която изгражда съоръжението.

Ледената пързалка ще работи всеки ден от седмицата от 10.00 до 22.00 часа. Входната такса е 8 лева, а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лева. За децата ще бъдат предоставени тренажори, които ще им помагат да се пързалят безопасно. Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление.

Пързалката се изгражда за седма поредна година в Пловдив и е по австрийска технология. Организаторите са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50%.

Споделете ни във:

1 коментар за “Площад Централен става ледена пързалка

  1. ПОДОБНА ПЪРЗАЛКА ИМАШЕ ТАМ ПРЕЗ ЗИМАТА НА 1963 ГОДИНА,ВДЯСНО ОТ БИВШИЯ ПАРТИЕН ДОМ,НА МЯСТОТО НА НЯКОГАШНОТО ЛЯТНО КИНО.БИЗНЕС ДАМАТА,КОЯТО ИНВЕСТИРА ПОСТРОЯВАНЕТО НА ПЪРЗАЛКАТА СЕ КАЗВАШЕ СУЗИ ГИБИШ.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЕСТЕСТВЕНАТА ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА В САМОТО ЕЗЕРО НА ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.