АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Плановият прием в болниците в Пловдив спира от понеделник

Мярката ще засегне лечебните заведения в 22 от общо 28 области

Над 25 хил. записани за ваксинация за часове

Очаква се до края на деня днес да бъде издадена заповед за спиране на плановия приема в болниците в областите в червените зони, това съобщи директорът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Мярката ще засегне лечебните заведения в 22 от общо 28 области (виж картата на корицата), включително София град и Софийска област. Плановите операции и прием спират и в института за спешна медицинска помощ „Пирогов“. Целта на ограничението е да се освободят легла за пациенти с коронавирус.

Маските на открито стават задължителни във Враца от днес. Причината е високата заболеваемост.

2198 новозаразени с коронавирус за изминалото денонощие

Електронният регистър за записване за ваксина заработи вчера малко след 17 часа, като до 8 часа днес има над 25 хил. записани, съобщи „Нова телевизия“, като цитира координаторът на системата. Всеки, който желае, вече може да си запази час за ваксинация срещу COVID-19. Запазването на час за ваксина отнема между 2 и 5 минути.

„Идеята на тази система е да планираме както нашето време, така и доставките на ваксините по местата. Преценката за това какъв вид ваксина да бъде поставена преди всичко трябва да е медицинска. Лекарят дава преценка след прегледа, който се прави„, поясни зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Ако в центъра за ваксинация липсва препаратът, който е предпочетен, има възможност да се избере друг или да се смени часа за имунизация.

Източник: дневник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина