Пламен Райчев: Възстановяват разораната част от “Марица-Север” скоро, но не мога да кажа точно кога

Актуално Градът Изпод тепето Новини Под ножа

Валят сигналите за дейностите по Водния проект, касаещи част от бул. Марица-Север”. Отсечка от улицата е разкопана повече от месец, а жителите в района са оплакват от прахоляк и кал, от унищожени тротоарни настилки и крещящо замърсяване на зелената зона около реката, като една от причините за това е премахването на съдовете за битова смет заради строителните дейности. Под тепето попита зам.-кметът по строителството Пламен Райчев кога ще бъде завършен разкопания участък от „Марица-Север” и как ще изглежда след това.

„ Всеки понеделник имаме оперативка със строителите. Дадоха график, че след като бъдат изградени каналите в пресечките на бул. „Марица-Север”, ще се възстанови разкопания участък от улицата. Не мога да кажа кога ще се случи това. Няколко пъти съм казал, че въпреки, че причиняваме огромен дискомфорт на гражданите, ние сме в срок. Сложен е обектът, съзнаваме това, а хората с основание негодуват. Но преследваме всички срокове по договор”, подчерта Райчев.

Допълни, че през юни и юли ще бъде приключена цялата сага, специално в двата микрорайона- Захарна фабрика и зад хотел „Санкт Петербург”.

„  Тогава ще завършим обекта в тази западна от моста на Герджика и „Победа” част. Предстои още един микрорайон, в север от улица Карловска. До дни ще бъде избран и изпълнител на големия канализационен колектор по бул. „Дунав”. Там ще възстановим и булеварда, заедно с настилките. А скоро стартираме и най-голямата част от Водния проект- пречиствателната станция. Имаме още срок по договор, който е 23-та година. Мисля, че ще го отчетем в срок”, заяви зам.-кметът.

„ По канализацията и водопроводите в Захарна фабрика сме готови на 90 процента. В частта на запад от моста на Герджика сме на около 60 процента. В източната част, около Карловска, е на 90 процента готов. Предстои рехабилитиране на настилките”, добави той.

След което се върна на бул. „Марица-Север”, за който постоянно валят сигнали на граждани. Там е предвидено ремонтът на улицата да е в същия габарит, като ще бъдат реновирани и  тротоарните настилки.

„Зелената зона около реката е извън обхвата на проекта. Все пак това е ВиК проект. „Околна среда” отпуска средства само за възстановяване на настилките там, където има канал и водопровод. Разбира се, ние мислим в посока реновиране на целия „Марица- Север”. В момента изготвяме план за новия програмен период и булевардът ще бъде включен в него. Амбицията ни е да го направим като „Марица-Юг” от Водната палата до бул. „Източен”. Нещо подобно- със зоните за рекреация, с пейки, с открити площи към реката. Но това изисква и финанси и време. Мислим за частично разширение на булеварда за паркиране. Но това не искам да го презентирам в този момент, защото засега това е само идея, която ще заложим в новия програмен период. Но новата програма по „Региони в растеж” ще се забави заради ковид ситуацията. Това е субективното ми мнение. Очаквам най-рано да стартират мероприятията по нея през 2022г.”, каза още Пламен Райчев.

Споделете ни във:

1 коментар за “Пламен Райчев: Възстановяват разораната част от “Марица-Север” скоро, но не мога да кажа точно кога

  1. Днес,14април2021г.,със съгласието и одобрението на г-н Пламен Райчев,изпълнителите от “Пътинженеринг”,асфалтираха част от ул.”Карловска”,променяйки уличната регулация и ландшавтната визия на улицата.Ашколсун г-н зам.кмете!Това е поредното посегателство-от №36 нататък положиха асфалт с невинното оправдание-“..не ни стигат паветата”.Интересно-на вдигнатите от изпълнителите сиенитни блокчета вероятно им израснаха крака и им поникнаха крила.Подобна сигурно е и съдбата на всички павета от съседните улици “Неофит Рилски”бул.Марица-север”ит.н.Мерзко,пошло ,отвратително!Водният проект е наказание за всички граждани от квартала,истинско съвременно проклятие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.