Оптимизмът за електронната система в градския транспорт на Пловдив свърши

Актуално Гласове Градът Новини Политика

Кметът: Мисля, че няма да сработи

Относно исканата проверка от областния управител за новите бариери до РТВЦ и в Капана, Здравко Димитров заяви, че по времето когато са гласувани, тя е била в Об С  

Дни преди предстоящата втора среща с екипа представители на испанската фирма “Индра”, които „внедриха“ транспортния проект в града, няма изглед за положително решение на казуса. Това стана ясно от кратък коментар на кмета Здравко Димитров.

“Тази седмица ще ги потърсим, оттук нататък ще предприемем необходимите мерки. Мисля, че няма да сработи системата”, каза той. 

В отговор на журналистически въпрос на Под тепето, по повод исканата от областният управител Дани Каназирева пълна проверка за новите три бариери на улицата до Регоионален телевизионен център – Пловдив и „Железарска“ в Капана, Здравко Димитров заяви:

„Всеки има право да иска проверки. Не съм изненадан. Генералният план за движение, решението, включително и за бариерите ,е взето по времето, когато областния управител е бил общински съветник.“

По-късно в отговор областният управител Дани Каназирева заяви, че Общински съвет на – Пловдив няма решение за бариери на центъра.

“Той се е объркал. Няма такива решения. Може би кметът е имал предвид, че местният парламент е приел Генералния план за организация на движението,” коментира областният управител.

Тя поясни, че cъглаcно Закона за общинcкaта cобcтвеноcт пpидобиването, yпpавлението и pазпоpеждането c имоти cе извъpшва под общото pъководcтво и контpол на меcтния паpламент.

“B cлyчая c бариерите такъв акт липcва,” категорична е Дани Каназирева.

Споделете ни във:

1 коментар за “Оптимизмът за електронната система в градския транспорт на Пловдив свърши

  1. НЕ САМО ЗА ЕЛЕКТРОНИКАТА, свърши оптимизАмо, а изобщо за тоя баскетБОЛЕН мозъклия кЛет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.