АктуалноГласовеЗдравеМненияНовиниПУЛС

Оцелял след COVID-19 в Пловдив: Това, което преживях, не го пожелавам и на най-големия си враг

Мъжът не вярва как на човек като него, който никога  досега не е бил в болница, може да се разболее толкова тежко от някакъв вирус

Георги Георгиев: От много работа нямах време да се имунизирам

“От много работа не ми остана време за ваксина, ама сега ще си сложа. Това, което преживях, не го пожелавам и на най-големия си враг. Страшна работа, кошмар, ужас!” – това каза Георги Георгиев, който неотдавна беше изписан от Отделението за дихателна реанимация на пациенти с Covid-19 в МБАЛ „Централ Хоспитал“. Казва, че не знае как и къде се е заразил. Около него имало болни, но никой не карал така тежко коронавируса.

Първите симптоми получил на 23 октомври, тестът му бил положителен. След 3 дни постъпил в болницата в Първомай, но се влошил и го превели в Пловдив.

Всичко ставаше толкова внезапно и бързо, за дни вече бях толкова зле, че ми се губят моменти, казва мъжът.

И в интензивното отделение обаче състоянието му продължило да се влошава и за около 14 дни бил поставен на изкуствена вентилация. Положението му станало много тежко и той изобщо не вярвал, че ще „прескочи трапа“.

„Но стана чудо. Какво направиха тия хора не знам, но всичко се обърна, оправих се, вече съм вкъщи и дори се обслужвам сам“, споделя благодарният пациент. Все още се възстановява – от време на време сатурацията му пада до 91 и има сърцебиене, но казва, че е много добре.

„В това отделение ме гледаха като малко дете, постоянно се грижиха за мен. Най-много съм благодарен на началника д-р Стефан Василев, който водеше лечението ми, но всички доктори, медицински сестри, санитари бяха изключителни – внимателни, грижовни, но и неуморни. Откъде черпеха сили винаги да бъдат усмихнати и да угаждат на толкова много болни, не знам?“ – коментира с благодарност към медиците Георги.

Не вярва как на човек като него, който никога  досега не е бил в болница в голям град, може да се разболее толкова тежко от някакъв вирус.

Сега очаква да се възстанови, след което ще се имунизира, защото така го е посъветвал д-р Стефан Василев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. „Убидих“ кого си убидил? Ти си просто един анонимен неграмотник . Не ти стиска да застанеш с името си зад неграмотните си простотии.

  2. Добре,че фашистите наречени лекари са решили да не го убиват.В момента ИЗВРАТЕНАТА медицина определя кой ще живее и кой те.В ТОВА СЕ УБИДИХ ПРОТОКОЛА ОТ СЗО Е ВЕРЕН.И НЯКОЙ ДЕН ЩЕ БЪДЕТЕ ОСЪДЕНИ

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина