Община Пловдив трябва по най-бързия начин да извади готови проекти със строително разрешително

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини
Тотев ГЕРБ Пловдив

Това призова депутатът Иван Тотев

От централата на ГЕРБ в града са категорични, че кметът Здравко Димитров трябва да извади строително разрешително за Голямоконарско шосе, където отчуждителните процедури са приключили

Областният лидер на ПП ГЕРБ Иван Тотев отправи призив към управата на града и районните кметове във връзка с приетия вече държавен бюджет.

По най-бързия начин да извадят инвестиционни проекти, които са със строително разрешително. Много е важно кметът Здравко Димитров да извади строително разрешително за Голямоконарско шосе, където отчуждителните процедури са приключили”, даде категоричен пример депутатът от Пловдив-град.

По думите му съвсем скоро ще дойде време, когато държавата ще търси готови проекти за финансиране.

Тезата му подкрепи и народният представител доц. Стефан Шилев, който насочи вниманието на общинската администрация към средствата по ПУДОС.

“Общината да кандидатства за строеж на Трета клетка в Шишманци и рекултивацията на Първа”, заяви Шилев.

Той напомни, че отчисленията по чл. 64 от Закона за отпадъците са оставени в общините с решение на НС и няма да отидат по сметките на РИОСВ, като за Пловдив това са над 7 млн. лева.

Пловдивските депутати от коалиция ГЕРБ – СДС напомниха включените за финансиране проекти за града в Бюджет 2022 по техни предложения, като изредиха 10-те милиона за Концертна зала и заделени средства за довършване на участъка Стамболийски – Асеновград от Околовръстния път.

Очаквайте още по темата Околовръстен път на Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.