Актуално

Обсъждаме проектите за зоопарка и Дондуковата градина утре

Общественото обсъждане за пренасочване на средствата от нереализирания пробив на Водната палата към два други обекта- зоопаркът и Дондуковата градина, ще се състои утре от 10 часа в пленарната зала на Общински съвет.

От поканата на общината става ясно, че определените за пробива на Водната палата 9,5 милиона лева, осигурени чрез поемане на дългосрочен дълг, ще бъдат разпределени така: 5,7 млн.лв. за реконструкция и модернизация на зоологическата градина, и 4,5 млн.лв. от Фонд за устойчиво градско развитие за първия градски парк, като за там се предвиждат и допълнителни 700 хиляди лева от общинската хазна.

Проектът „Реконструкция и модернизация на ЗООКЪТ в гр. Пловдив“ цели да завърши обекта до годен за експлоатация. Проект „Реконструкция на Дондукова градина, УПИ 1 – градина, кв. 39 нов, 176 стар по плана на ЦГЧ, гр. Пловдив“ е с предназначение: Реконструкция, озеленяване, паркоустройство и благоустройство в Дондуковата градина в район „Централен“.

Максималният размер на дългосрочния дълг, който Община Пловдив има намерение да поеме е в размер до 9 500 000 лв., като същият ще бъде погасяван чрез собствени бюджетни средства.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина