Актуално

Обединение от три партии застана зад Георги Титюков като кандидат за кмет

Споразумението бе подписано в емблематичната за демократичните сили сграда на „Цар Асен”2, където вече ще се помещава централата на новата коалиция „Кауза Пловдив”

Image title
Три политически партии – „Кауза България”, „Новото време” и  “Общество за нова България”  се обединиха за общо участие в предстоящите местни избори и застанаха зад кандидатурата на Георги Титюков като кандидат за кмет. В голямата зала на емблематичната за годините на прехода сграда на демократичните сили на „Цар Асен”2 националните лидери на двете формации – арх. Цветелин Цоневски /“Кауза България”/ и Калоян Методиев /“Общество за нова България”/, и Борис Николов /председател на „Новото време” за Пловдив / скрепиха официално с  подписи бъдещото си партньорство.
Тази сграда е дала началото на много добри неща, допринесли за развитието на града и страната ни, тя помни и немалко предизборни победи. Убедени сме, че днес слагаме още едно добро начало, заяви председателят на предизборния щаб на коалицията Константин Георгиев.
“Заявяваме безрезервната си подкрепа към Георги Титюков и сме убедени, че ще бъде достоен и уважаван кандидат за кмет на Пловдив. Той доказа с работата си досега – и като заместник-кмет на район „Централен”, и сега, в голяма община, че е енергичен, знаещ и можещ млад човек”, заяви председателят на “Кауза Пловдив” арх. Цветелин Цоневски.
“Георги Титюков подобри качеството и стандарта на спорта в града под тепетата, убеден съм, че може да направи това и с Пловдив. Поради тази причина плътно заставаме зад него и каузата, която защитава”, каза председателят на пловдивската структура на „Новото време” Борис Николов.
 Image title
По думите на Калоян Методиев кандидатури като тази на Георги Титюков, както и политическата активност на партии, съставени предимно от млади хора по безспорен начин показват, че в живота на България влиза ново поколение млади политици. „Съвпадението на думичката „ново” в имената на нашите формации, фактът, че ЕГН-тата на повечето от нас започват с цифрата 7, не са случайно съвпадение”, посочи Калоян Методиев. „От друга страна обаче, и Георги Титюков, и екипът му не са хора, които за пръв път влизат в политиката и трябва да започнат от “А” и “В”, а са личности с опит в тази сфера, качествени и подходящи кандидати, които знаят как се управлява, а това е повече от условие за добро и стабилно управление”, обяви лидерът на „Общество за Нова България”.
„Коалицията е отворена – очаква се още политически формации, неправителствени организации, емблематични за Пловдив лица да се присъединят”. Така Георги Титюков отговори на репортерските въпроси очакват ли се още партии, които да го подкрепят като кандидат за кмет.  „Що се отнася до листата – тя ще бъде балансирана, ще я попълним без някакво сериозно напрежение, в нея ще са включени представители от академичните среди, студенти, известни спортисти, пловдивчани”, допълни Георги Титюков.  На този етап стана ясно със сигурност участието на олимпийския шампион Николай Бухалов, който пристигна за подписването на коалиционното споразумение в сградата на „Цар Асен” 2 днес. Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина