АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКварталиКултураМнения

Няма я вече красивата къща на „Густав Вайганд“

Приключи историята на красивата къща на улица „Густав Вайганд“ и ъгъла с „Цар Иван Александър“. Днес бяха съборени последните остатъци от партерния етаж. След бруталния терор, на който бяха положени жителите в квартала в последните дни с мощно запрашаване или палене на стари дървета в пълно нарушение на редица наредби и подигравка с елементарното възпитание в един цивилизован град, днес от кумова срама прашните остатъци от сградата бяха заливани с водоноска, както трябва да се случва.

Къщата, бивш паметник на културата със свален статут от 2012-а година, е в процедура по получаване обратно на статута си. Това би трябвало да спре всякакво действие по нея, но разрушаването ѝ продължи. Във всеки случай, дори тя да получи своя заслужен статут отново и инвеститорът да бъде задължен да я възстанови, старата сграда вече я няма.

Сбогом с нея от строителните заграждения си взеха минувачите от квартала, за които тя беше ценен спомен за изчезващия красив град.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Чак пък брутален терор, силно казано. Спазваха часовете, в които трябва да се работи. В Пловдив център има много, много рушащи се сгради.

  2. Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим– https://do.my/azalfa

  3. Чакаме мутрошедьовъра сега.. цял град тръпне в неистов захлас какво ще ни сервират новите строители на Пловдив.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина