АктуалноГрадътНовини

Нулев интерес към зоопарка и Дондуковата градина в Пловдив

Гражданският интерес към общественото обсъждане за поемане на нов общински дълг, с който да бъдат осъществени проектите за довършване на зоопарка на Пловдив и реконструкцията на Дондуковата градина, в началния час на форума бе равен на кръгла нула.

В залата на местния парламент на поканата на администрацията тази сутрин откликнаха едва 2-3 пловдивчани. Десетина минути след започване на обсъждането се появиха още толкова граждани.

За сметка на тях за пръв път тази година в Общински съвет се явиха съветници от групата на ПП ГЕРБ. Присъстват и неколцина техни колеги от други политически сили.

Финансовата рамка на проектите пред събралите се ще представи ресорният зам.-кмет Величко Родопски.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. В работен ден и при документация, налична за запознаване САМО в институциите!?НИКАКВО присъствие за пореден път и на управата, извън няколко представителя рецитиращи „резюме“. Откровено неуважение към гражданите.

    Когато се гласува финансирането – да не се учудват, ако гражданите си вземат отпуски за да присъстват.

    Обсъждане, ако наистина се иска мнението на работещите граждани се прави в извънработно време, а документацията трябва да е лесно достъпна. Не едва ли не да се молиш някой да ти я даде на място и да губиш също работно време.

    Политиката на Пловдив и по-специално комуникацията с гражданите е провал. Казвам го с тъга, защото проблемът е ясен и умишлено не се прави нищо. Независимо колко пъти се адресира с най-добри намерения!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина