АктуалноГрадътКултураНовини

Министър Караджов избегна протестиращите строители

Строителите искат оставката на областния управител Йордан Иванов заради блокирането на инвестициите и развитието на бранша и града

Протестиращите строители не успяха да срещнат министър Гроздан Караджов пред Областна управа тази сутрин на организирания им протест в 10 часа. Оказа се, че той е пристигнал по-рано за срещата с областния управител Йордан Иванов и е избегнал кръстосване на пътищата с тях.

Около сто души се събраха пред администрацията. Собственикът на една от големите строителни компании ПИМК Илиян Филипов отново потвърди искането на протестиращите Йордан Иванов да подаде оставка от поста Областен управител, тъй като писмото, което цитира от МРРБ блокира строителството в областта, а то няма силата на такъв нормативен акт.

Събралото се множество от над сто души предупреди, че има разрешение и може да блокира кръстовището до Областна –  на булевардите „Шести септември“ и „Васил Априлов“. Те заявиха, че ще го направят с телата си, но ако има нужда ще докарат и техника, и ще платят нужната глоба за това.

Малко по-късно част от протестиращите бяха поканени на среща с областния управител, като вероятно там е и министър Караджов. На преговорите присъства и депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Очаквайте подробности!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина