АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Мария Капон: Първата ни важна цел за Пловдив е 9 милиона лева за Концертна зала

„ Пловдив заслужава нещо повече. Не да се съберат тук софийски лидери да се бият на пловдивската арена и после да си вземат шапките, ако въобще са стигнали до Пловдив, и да си отидат. Затова решихме да направим нещо различно- Мария Капон води листата, а аз съм втори. Хем не променихме нищо смислово, хем променихме всичко”, заяви вторият в листата на „Изправи се! Ние идваме” адв. Николай Хаджигенов в студиото „В Капана” на Под тепето.

Той и водачът на листата Мария Капон на коалицията гостуваха на медията в началото на кампанията, за да разкажат какво според тях е различното в тези трети поред парламентарни избори за годината, какво очакват след тях, какъв знак е завръщането на Делян Пеевски в политиката, какви са важните теми за Пловдив.

„ Нито започваме, нито откриваме официално кампания. Защото на хората им писна от това, а и на нас самите”, отбеляза Мария Капон.

„Първата ни важна цел за Пловдив е 9 милиона лева за Концертна зала. Не може градът да е без акустична инфраструктура. Огромна е мечтата ми да имаме опера и знам, че това ще се случи, но Концертна зала може да се случи сега и веднага. И това ще се случи през държавния бюджет за 2022г., като съм убедена, че ще имаме пълната подкрепа на всички”, заяви водачът на листата на „Изправи се!Ние идваме” за Пловдив Мария Капон.

„ Не виждам мостове. Ние опитваме неистово да изградим не мостове, а въжени пътеки и те ги провалят всеки път. Политическото проумяване е труден процес. Отново ще влезем, ще се преброим и тогава ще мислим какво да правим. А мисленето е предварително. Като стане следварително, защо сте там?  Светът е пълен с такива като вас, които мислят след като им се падне шестицата от тотото. Нали идеята е да се съберем хора, които не само можем да мислим предварително, а знаем и ни стиска да го направим”, каза адв. Хаджигенов.

Гледайте целия разговор с двамата:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина