Магията на Калоферската дантела оживява на Главната в Пловдив – ВИДЕО

Актуално Градът Живот Култура Новини
Панаир на занаятите

Стартира Пролетен панаир на занаятите на нова локация – от чешмичката срещу надписа #TOGETHER по Италианската уличка

Майстори занаятчии от цялата страна представят свои авторски творби в сърцето на Пловдив в рамките на Пролетния панаир на занаятите, който се провежда от днес до 22-ри май 2022 г.

Събитието стартира на нова локация. Шатрите на творците са разположени от чешмичката на Главната, срещу надписа #TOGETHER, по Италианската уличка, та чак до ул. „Отец Паисий“.

Част от пазителите на занаятите предлагат и картово разплащане в унисон с новото време.

За най-малките посетители майсторите са подготвили различни работилници.

Уникална техника за плетене със совалки, малко позната в България, но изключително фина и красива ще демонстрират участниците в Пленера: Галина Симеонова, Маргарита Бонева, Кремена Димитрова, Антоанета Първанова, Николинка Куртанова, проф.Йорданка Станчева, Виктория Текилянова и Евгения Текилянова. Те се представят и в съпътстващия пленер в рамките на Панаира „Калоферска дантела-минало и бъдеще”.

Организаторите от Регионалната занаятчийска камара в Пловдив канят всички посетители да се включат в традиционния фотоконкурс ,,Улови занаята”. В него може да участва всеки, които изпрати на профила на камарата във Фейсбук: Регионална Занаятчийска Камара, снимка запечатала творчески момент от Пленера. Най-добрата ще бъде премирана с парична награда.

Пролетен панаир на занаятите се организира от Регионална занаятчийска камара – Пловдив, с финансовата подкрепа на Община Пловдив и КЦМ 2000 Груп.

Споделете ни във:

1 thought on “Магията на Калоферската дантела оживява на Главната в Пловдив – ВИДЕО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.