Коронавирус в две училища – “Райна Княгиня” и “Патриарх Евтимий”, карантина за класовете

Актуално Градът Новини

В Асеновград има 15 нови случая, в останалите общини по под 10

73 са новодиагностицираните в петък случаи на заразени с коронавирус в Пловдив. Това съобщиха от областния координационен щаб. На второ място в областта е Асеновград с 15, следва община Марица с 8. Общо случаите в областта са 107, като Пловдивска област е втора след София-град по най-много случаи за изминалото денонощие.

Два потвърдени случая на болни ученици има в Пловдив – в училищата “Райна Княгиня” и “Патриарх Евтимий”, и в двата случая деца от седми клас. Всички ученици от техните класове са под карантина.

Регистрираните в Националната информационна система са общо 2529.  Под карантина са 1127 лица. На домашно лечение са 634 лица. Хоспитализираните случаи от Пловдивска област, въведени в Националната информационна система са 142, от тях 3-ма пациенти на интензивно лечение.

„За изтеклото денонощие са хоспитализирани 4-ма болни – две жени на 61 и 73 години от Пловдив и двама мъже – единият на 45 години от Пловдив, а другият на 60 години от Стамболийски. Всичките са в задоволително състояние. Сред новодиагностицираните случаи най-много са в Пловдив -73. Следват общините Асеновград – 15, Марица – 8, Родопи и Карлово по 3, Хисаря – 2 и в Садово, Куклен и Раковски по един. Оздравелите за изминалите 24 часа са 58 души. Няма починали пациенти през изминалото денонощие, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева

По данни на РЗИ сред новите случаи има дагностицирани 3 медицински лица.
–УМБАЛ“Св. Георги“ Пловдив- 1 медицинска сестра
– 1 педиатър на частна практика
– 1 дентален лекар .
COVID-19 В ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
– СУ “Патриарх Евтимий „ Пловдив- на 16.10.2020г. е диагностицирана ученичка от 7Г клас, карантинирана като контактна на баща си; последно посещение в училище – 14.10.2020 . Карантинират се 25 ученици от класа на заболялото дете.
– ОУ“ Райна Княгиня“ Пловдив- на 16.10.2020г е диагностициран ученик от 7е клас. Карантинира се класа на заболялото дете.

Дадени са предписания на директорите на училищата за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията, правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

Всички нови случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.