Коронавирус в детска градина Марица в Пловдив

Актуално Градът Новини ПУЛС

Една трета група е под карантина и 10 души от персонала

Двама учители от СУ“Христо Смирненски“ гр.Хисар също са дали положителни проби

През изтеклите 24 часа са хоспитализирани четирима болни – трима от Пловдив в добро състояние и един от Раковски, който е в по-тежко състояние

Към 25.09.2020 г. часа на територията на Пловдивска област има 22 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Случаите, регистрирани в Националната информационна система са общо 1642. Оздравели са 1245, като от днес 6 души са преборили заболяването. Няма починали пациенти. Под карантина са 301, на домашно лечение – 287.

Сред новорегистрираните има едно медицинско лице –лекар от Пловдив. Дадени са указания от здравните власти и са предприети всички противоепидемични мерки.

„През изтеклите 24 часа са хоспитализирани четирима болни – трима от Пловдив в добро състояние и един от Раковски, който е в по-тежко състояние. В отделенията за COVID-19 са настанени 80 души, от тях с потвърдена диагноза са 56. Свободните легла към днешна дата са 142, а за интензивно лечение – 35. На интензивно лечение са четирима души.

От новите потвърдени случаи от Асеновград и Садово има по двама, Куклен и Раковски по един и от Пловдив -16 заболели“, съобщи областният управители и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

През изтеклото денонощие по данни на РЗИ в Пловдив има регистриран случаи на коронавирус в детско заведение и в едно училище в областта. На 24.09.2020 е регистриран положителен резултат за К-19 на учителка от 3-та група в ДГ „Марица“, същата е карантинирана в дома от 24.9.2020г . Последно посещение ѝ в детското заведение -21.9.2020. Установените, при проведеното епидемиологично проучване от РЗИ, контактни лица – 22 деца, са карантинирани с предписание за задължителна домашна изолация за срок от 14 дни. Контактен персонал -10 лица, изследвани с РСR на 25.9.2020г , до края на работния ден се очакват резултати. Връчено Предписание на директора на детското заведение за спазване на препоръките на ЗМ.

На 25.9.2020 са регистрирани два положителни резултата за К-19 на семейство учители от СУ“Христо Смирненски“ гр.Хисар, преподаватели в начален курс. Последно посещение в учебното заведение- на 23.9.2020. Провежда се епидемиологично проучване, класовете, в които са преподавали учителите ще бъдат карантинирни за 14 дни. / две паралелки втори клас и една паралелка трети клас/. Предстои връчване на предписание на директора на училището и изследване на контактния персонал.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.