Кметът за Илия Кирчев: В началото трудно казваше „Не”. После свикна

Актуално Гласове Новини Политика

Трудно свикна, че тези пари в общината са на всички нас, те са събрани от данъци, те трябва да се дадат на хората под формата на услуги и инфраструктура, отчете Здравко Димитров

Бе поел с тежки ресори. Нагърби се с много работа, коментира градоначалникът напускането на ключовия му заместник днес

Тръгване или освобождаване на Илия Кирчев е новината от днес от Община Пловдив?

Тръгване. Подаде си оставката. Има друго виждане. Има и някакво предложение.

Какво да очакваме оттук нататък? Ще има ли преразпределение на ресори?

От тук нататък очакваме ново назначение. Би трябвало да има и разпределение на ресори. В интерес на истината тежки ресори беше поел, ако трябва да направим ретроспекция назад. Нагърби се с много работа, което е факт. Успя до някъде. Можеше и по-добре, разбира се, но в условията а пандемия, на криза, мисля като цяло се справи.

От опозицията твърдят, че това е знак за провал на финансовата политика на общината. Как бихте коментирали такива твърдения?

Опозициите са за това- да говорят глупости. Какво да кажа повече. Много са ми интересни опозицията. Нещо конструктивно да измислят, ако могат. Защото искат да влезнат във властта, правят невероятни напъни, но не става само с деградация. Нещо трябва и градивно, нещо позитивно, иначе само с негативизъм не става. Достатъчно навсякъде се изнася негативно, има го негативното. Така че ако искат да влезнат в сериозната политика, съвет им давам, не съм отскоро- нека да са позитивни, да помагат с нещо, ако могат. Нещо градивно да е, ако обичат пловдивчани. Така могат да влезнат в историята. Иначе с отрицание- имаме го в изобилие.

Имате ли готов човек за нов заместник-кмет?

Не. Ще реагирам по най-бързия начин. Стана бързо…

Искате да кажете, че г-н Кирчев ви е изненадал сутринта?

Може да се каже и така, да. Имахме разговор, поговорихме си. Той ще остане- когато имам нужда от финансов съвет, той ще е насреща, ще се отзовава. Това са нормални неща.

Бихте ли отчели негови конкретни грешки през тази почти една година?

Аз съм го казал и на него. Не е бил политик, бил е банкер. Трудно свикна, че тези пари в общината са на всички нас, те са събрани от данъци, те трябва да се дадат на хората под формата на услуги и инфраструктура. В началото имаше чувство, че е банка и не даваше, на всичко казваше „Не”. После свикна. Имаше проблеми и в Общинския съвет, но аз и тогава му казах, че не мога да му се сърдя: „Ти не си бил политик, не знаеш как реагират те. Казваш едно, те съвсем друго разбират. Малко да се подхлъзнеш и…”. Няма опит, как да му се сърди човек.

Отчитате ли като грешка това назначение?

Не. Правеше всичко възможно. Не мога да кажа, че е отказвал да работи.

Да очакваме ли други рокади в екипа ви?

Винаги са възможни. Винаги са възможни към по-добро. Това е като един отбор- правят се смени, за да дойдат по-добри. Нормално е.

 

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Кметът за Илия Кирчев: В началото трудно казваше „Не”. После свикна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.