Карловска като чипровски килим- ред павета, ред асфалт

Актуално Градът Новини Под лупа

Няколко вида настилки в площадчето с ул. Войводиново

В съвременен Пловдив има една сред многото криви улички в Кършиака около Пешеходния мост, която преди 100 години е била „Главната“ и хората, живеещи на нея искат да запазят настилките от онова време. Емблематичната улица Карловска доскоро бе една от малкото в града под тепетата, която функционираше с автентични настилки. Днес тя е една от улиците на бъдещите щастливци, включени в първата фаза на Водния проект и “чудесата” по нея не спират.

Към историческите и предимства модерните строители вписват нова атракция като превръщат улица Карловска в подобие на чипровски килим. Те редят странни фигури от павета и асфалт на едно място.

Ето какво написа и показа Стефи Недевска, която живее в квартала, до редакцията ни:

“Един площад – две настилки. Ляво платно паваж, дясно -асфалт, оформен като триъгълник. Никъде на земята няма да го видите това- воден цикъл, воден апокалипсис, съсипва всяка улица, през която премине. Пловдив, кв. Кършияща, ул. Карловска (паваж) с ул. Войводиново (асфалт).”

Съкварталаците ни описват как сега ще има един асфалтов триъгълник, който свършва в нищото, странен завой на “Карловска” и пресечено на две площадче с асфалтова настилка, под точно една от най-красивите ъглови къщи на уличката.

Камъните и тайните на улица Карловска (ГАЛЕРИЯ)

Споделете ни във:

2 коментара за “Карловска като чипровски килим- ред павета, ред асфалт

  1. Срам и позор!Видя се колко струват обещанията на зам.кмета по строителството,на инж.Сираков,на гл.архитект на града и ш.н.Е,НЕ ОСТАНА
    ДРУГО-ОСТАВКА!!! Всеки ,който е претърпял имуществени и неимуществени щети от действията и бездействията на общинската администрация по Водния цикъл може да ползва безплатна юридическа консултация. Ака е възможно-колективен иск.Не може повече да се подиграват с нас,не сме “секън хенд”хора.!Т.Ш

  2. Когато помаците и ахмаците властват в града, резИлтатите са видими и неизбежни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.