Какво прави Почетното консулство на Украйна в Пловдив за бежанците?

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа
Почетен консул на Украйна в Пловдив

Влязохте ли във контакт с почетните консули на Украйна и Русия в Пловдив? Този въпрос зададе Под тепето на областният управител Йордан Иванов на днешната работна среща, организирана от него, за да координира усилията на всички институции, в това число и бизнеса в града и областта, за поемане на евентуална бежанска вълна от Украйна, каквито очаквания имат властите.

Губернаторът отговори, че стартира процедура за дипломатически контакт през външно министерство, но само с почетния консул на Украйна. “Какво да си говоря с почетния консул на Русия”, вдигна рамене губернаторът.

Припомняме, че Координационен център “Пловдив-Украйна” заработи в областна управа от днес.

По-късно в официално съобщение от областна администрация бе съобщено, че е “в ход процедура по протокола на Министерството на външните работи на България за иницииране на среща на Областния управител на Пловдив област Йордан Иванов и почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев.”

По оперативен ред репортер на Под тепето потърси координати на Почетното консулство на Украйна в Пловдив, за да попита какво прави мисията за украинските граждани в беда.

Чувстваме се длъжни да поясни, че контактите в сайта на консулството се намират трудно-чак след четвърти клик, затова публикуваме последователността по екрани.

От галерията е видно, че последните новини в сайта на консулството са от пролетта на 2021-ва година. 

 

На стационарния телефон се свързваме след дълго звънене. Отсреща ни отговарят с “Да”. След уточняващ въпрос от наша страна става ясно, че сме се свързали с почетното консулство на Украйна в града под тепета и се представяме.

Питаме това ли е номерът, на който могат да звънят бежанци за помощ.

Не, имаме нов, отвръща мъжът от другата страна.  „Пишете – 088 250 51 17“.

От кога е този нов номер, задаваме уточняващ въпрос. От днес, отвръща той.

Разказваме му, че самите ние като журналисти, трудно сме се свързали и питаме дали има страница във Фейсбук на консулството. Отговорът е – сега я правим.

На въпроса ни „Оказват ли помощ и каква“, служителят отвръща, че са открили два пункта за събиране на помощи на бул. „Източен“ 65 и на ул. „Мостова“ 3.

Това е всичко!

Под тепето събра цялата необходима информация за желаещите от Пловдив да помогнат на хората, които бягат от войната –

Къде и как можем да помогнем на бежанците от Украйна в Пловдив?

П.П. По непотвърдена информация, в момента Почетният консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев е в чужбина.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Какво прави Почетното консулство на Украйна в Пловдив за бежанците?

  1. А защо почетният консул на Украйна, свързан с путиниста Гергов, заграбил Пловдив, ще помага на нещастните украйнци, бягащи от бомбите на Путин?
    Той ли ще реши проблемите им? Или търси спасение за парите си в бъдеще време.
    Тема за размисъл.
    Хора, направете връзката между тях …

  2. Поредният точен, смислен, истинен репортаж = отличен, 7!

    (На всеки ъгъл- консул, кой от кого по- и най-Почетен, майно льо, на всяка пресечка – ВУЗ, от професоря не мож’се размина -и още идват!- никой не ще да доцентства повече от три сезона… по динозаври не само настигнахме американците, ами ги надминахме и сега сме на финалната права с НовоСело за в Гинес)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.